5 tips voor het kiezen van een douchedeur

De badkamer is een van de belangrijkste kamers in elk huis. De meeste mensen beginnen en eindigen hun dag in de badkamer, van het toilet en het tandenpoetsen tot het douchen en het borstelen van hun haar. Voor velen is de douche het middelpunt van de badkamer, waar een warme douche hen helpt te ontspannen en te ontspannen van de stress van de dag. Als het gaat om het selecteren van een douchedeur, moet je rekening houden met een aantal basisregels voordat je een keuze maakt. Daarover lees je hieronder meer! 

Op maat vs massaproductie

De meeste douchedeuren zijn gewoon in massa geproduceerde, kant-en-klare deuren. Ze hebben niet de aandacht voor detail, wat wel het geval is als je ervoor kiest om de douchedeur op maat te laten maken door een producent. Bovendien bieden deze douchedeurexperts gratis ontwerpadvies en komen ze bij je thuis om metingen te doen die passen bij je badkamerspecificaties. Hierdoor zul je zeker weten dat de douchedeur qua afmetingen precies past, maar dat het ook goed gecombineerd kan worden met de rest van je badkamer. Met het interieur zal het dan dus wel goed zitten! 

Gemakkelijk schoon te maken

De meer gebruikelijke douches met een frame zorgen ervoor dat bacteriën en schimmels kunnen groeien in de “moeilijk schoon te maken” gebieden, waar je ook mee te maken hebt als je je heren sneakers gaat reinigen. Met frameloos glas hoef je je geen zorgen te maken over die “moeilijk schoon te maken” gebieden, in zo’n douchedeur zitten zulke gebieden namelijk niet. Het kan dan ook een goed idee zijn om hiervoor te kiezen. Bij het kopen van een douchedeur moet je overigens sowieso rekening houden met het schoonmaken ervan, bij sommige exemplaren is dit namelijk vrij lastig. 

Uiterlijk van de badkamer

Over het algemeen hebben badkamers beperkte ruimte. Een grote, gesloten douche kan een aanzienlijke hoeveelheid onroerend goed in beslag nemen, waardoor de kenmerken van de badkamer worden verdoezeld. Frameloze douchedeuren kunnen de indruk wekken dat ze meer ruimte hebben en effectief functioneren om de badkamer te openen. Ze laten je badkamer groter lijken. Ditzelfde is mogelijk als je bij het kopen van een douchedeur kiest voor een exemplaar met gespiegeld glas. Dit type glas zorgt er namelijk ook voor dat de ruimte groter lijkt dan dat het daadwerkelijk is, wat het uiterlijk van je badkamer zonder twijfel zal verbeteren. 

Modern vs traditioneel

Hoewel ingelijste douchedeuren een zuiniger en traditioneel ogende optie kunnen zijn, geven frameloze deuren en cabines een schone, ultramoderne uitstraling aan elk huis. Daardoor raden ontwerpers tegenwoordig aan om voor zulke douchecabines te kiezen in plaats van de traditionele exemplaren. 

Natuurlijk licht

De volledig heldere uitstraling van glazen douchedeuren zorgt ervoor dat er meer natuurlijk licht in je badkamer kan binnendringen. De typische ingelijste deur zal het licht belemmeren. Het natuurlijke licht zal dienen om een ​​veerkrachtige, gezonde sfeer in je badkamer te creëren. Daardoor is het zeker een goed idee om te kiezen voor een douchedeur van glas.