Chocolade tijdens de zwangerschap: een goed idee?

Chocolade tijdens de zwangerschap: een goed idee?

Iedereen is er dol op: chocola, de zoetige, overheerlijke lekkernij wat voorkomt in verschillende formaten, smaken en kleuren. Voor vele vrouwen is een stukje chocola als een hemelse streling op de tong. Niet zo gek dus dat wij veel chocola eten! Zeker in het geval dat onze hormonen weer eens op hol slaan of tijdens de maandelijkse ongesteldheid periode verlangen we vaak naar een reep chocola. Chocolade geschenken bestellen doen mensen ook vaak voor zwangere moeders, vlak voor de baby op komst is. Maar is chocola wel goed om te eten als je zwanger bent? Wat voor effecten heeft dit op de moeder en voor de baby?

Chocola eten tijdens de zwangerschap

Niet alleen chocola, maar ook cacao, bevat een bepaalde hoeveelheid flavonoïden, wat een positief effect heeft op de bloedsomloop. Chocola eten als je zwanger bent kan dus iets goeds zijn! Alleen al het dagelijks eten van een klein stukje chocola kan al helpen. Niet alleen helpt het de bloedsomloop van de aanstaande moeder, maar ook van het ongeboren kind. Het wordt ook zogezegd dat chocola de risico op pre-eclampsie kan verkleinen. Pre-eclampsie is een ernstige aandoening waarbij de vrouw een hogere bloeddruk dan normaal ontwikkelt, wat dus ook de baby slecht beïnvloed.

Het is echter wel belangrijk dat ook zwangere vrouwen niet moeten overdrijven met hun dagelijkse of wekelijkse dosis chocola. De portie moet wel redelijk blijven, want chocola bevat altijd nog veel calorieën, waardoor je als zwangere vrouw snel te veel kan aankomen. Een paar hapjes chocola wordt geadviseerd per dag en dit moet dan wel in combinatie zijn met een gezond dieet. Een gezonde voeding blijft cruciaal voor de gezondheid van jouw kind.

Geniet dus af en toe van een lekker stukje chocola wanneer je zwanger bent. Het kan namelijk geen kwaad, zolang je maar niet te veel van het goede neemt. En wanneer je dit doet, kunnen wij de chocolade van Gust Royal zeker aanraden.