Hoe jij jouw terras van schaduw kan voorzien

Zonwerende oplossingen, zoals een schaduwdoek, waarmee jij de hele dag kan genieten van jouw terras.

Een luifel voor in de achtertuin of een zonnescherm voor terrassen is een met stof overdekte constructie wordt ondersteund door een vrijstaand, stijf frame dat op jouw terras is vastgeschroefd. Het terrasluifelframe wordt een permanent onderdeel van jouw terras en je kunt de stof het hele jaar door laten staan of seizoensafhankelijk verwijderen. De stof op een luifel in de achtertuin moet ongeveer 15 jaar mee kunnen gaan.

De luifels zijn verkrijgbaar in twee dakstijlen of zelfs meedere want je kan ze ook op maat laten maken, maar gaat om een schilddak en een piramide dak. Deze zijn dan ook nog in verschillende kleuren beschikbaar. Je kan buitenverlichting op het frame plaatsen om jouw terrasoverkapping te verlichten. Let op dat luifels worden verkocht bij de meeste thuiscentra en tuinartikelen winkels. Schaduwdoeken zijn ook online beschikbaar.

Voordelen

Een luifel in de achtertuin is ook goed voor volledige schaduw van compacte terrassen of gedeeltelijke schaduw van grotere terrassen. Het terrastapijt is scheurvast en zakt nite in. De stof en structuur zijn bestand tegen regen, hagel en harde wind (hoewel het bedrijf aanbeveelt om de schaduwdoek te verwijderen als er een orkaan op komt is). Omdat het een permanente structuur is die niet intrekt, heeft de terrasoverkapping geen bewegende delen die kunnen blokkeren of breken.

Nadelen

In tegenstelling tot intrekbare opties, biedt een luifel met terrasoverkapping geen gemakkelijke manier om de zon binnen te laten (het verwijderen van de stof op schaduwschermen vereist twee personen en duurt een paar minuten). Ook passen de kolommen mogelijk niet goed bij de dekstijl en kunnen ze obstructies niet worden voorkomen.

Als je een schaduwstructuur wilt die op natuurlijk wijze zowel qua grootte als stijl past bij jouw terras, bouw dan jouw eigen pergola of zonneschermstructuur voor jouw terras.