Met deze tips was je efficiënter je kleding

Als je een druk leven hebt, willen de huishoudelijke taken zich nog wel eens opstapelen. Voor je het weet heb je weer een week niks aan het huishouden gedaan. En op een dag heb je geen schone kleren meer. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom hebben wij tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij je was veel efficiënter kunt wassen. Schaf om te beginnen een goede wasmachine aan, bijvoorbeeld een wasmachine 8 kg.

Een wasmanden systeem

Om de was zo goed mogelijk te sorteren, kun je het beste meerdere wasmanden aanschaffen. Bijvoorbeeld eentje voor de donkere was, eentje voor de witte was en eentje voor de bonte was. Dan heb jij de kleding al gesorteerd en hoef je ze alleen maar in de wasmachine van 8 kg te gooien. Woon je alleen, dan is het beter om je was niet te sorteren. Dan krijg je die wasmachine van 8 kg niet vol. Gooi dan gerust alles bij elkaar. Houd alleen nieuwe kleren even apart.

Maak de wasmachine schoon

Zoals jij eens in de zoveel dagen onder de douche moet, geldt dit ook voor de wasmachine. Die wasmachine van 8 kg moet ook wel eens schoongemaakt worden. Dit zorgt er namelijk voor dat de wasmachine goed blijft werken. En dan werkt elke wasbeurt het beste en worden je kleren brandschoon. Hoe je dat doet? Door azijn te gebruiken als schoonmaakmiddel voor je wasmachine van 8 kg.

Sokken in een waszakje

Komen er uit jouw wasmachine van 8 kg minder sokken uit dan dat er in zijn gegaan en ben je telkens op zoek naar de wederhelft van je sokken? Doe je sokken dan in een waszakje! Zo eentje waar je ook je bh’s in wast. Zo hoef jij niet eindeloos te zoeken naar twee dezelfde sokken. En dat scheelt je enorm veel tijd. Doe er dus je voordeel mee!