Zo laat je je huisdier veilig alleen thuis

Soms kan het best spannend zijn om een kat of hond alleen thuis te laten. Zeker als u het huisdier nog niet zo lang heeft. Maar soms is het nou eenmaal nodig. Natuurlijk wilt u wel dat het dier veilig en dat is zeker mogelijk, hier zijn wat tips om uw huisdier veilig te houden.

Luikje

De meeste mensen met katten hebben een kattenluikje. Dit is niet altijd veilig, niet alleen voor de kat, maar ook voor de mens. Inbrekers kunnen gebruik maken van dit kattenluikje om in te breken. Maar ook andere katten kunnen binnen komen. Dit kan uw kat overstuur maken en wie weet wat er dan gebeurt. Katten kunnen erg onverwachts reageren soms. Daarom is het belangrijk dat uw een kattenluikje heeft met een kattenluik chip. Die scant de microchip van uw kat een opent alleen voor hem of haar.

Rommel en afval

Voordat je weggaat, zorg dat je het vuilnis weg heeft gegooid en dat alles achter gesloten deuren zit. Dieren hebben een groot survival instinct en proberen overal bij te komen op zoek naar wat te eten. Zeker dingen als chocola moet u goed opbergen. Ook kan plastic afval gevaarlijk zijn.

Draadjes

Zorg dat alle draadjes ook opgeborgen zijn als uw huisdier hier gevoelig voor is. Sommige dieren kijken er niet eens naar om, maar sommige dieren knagen graag op draadjes. Hierdoor kan uw huisdier geëlektrocuteerd worden. Je hebt speciale dozen waarin je alle draden netjes kan opbergen.

Warm weer

Ook is het belangrijk om met warm weer genoeg water achter te laten. Zorg er ook voor dat er genoeg ventilatie is. Dieren zijn hier erg gevoelig voor. Je hebt speciale roosters voor huisdieren die je voor je ramen kan plaatsen, misschien een idee als je het raam open wil laten voor uw huisdier.