Alles wat u moet weten over buffetkasten

Buffetkasten zijn meubelstukken die het vaakst in de eetkamer worden gebruikt voor opslag en als een plek om voedsel te serveren. Deze kasten worden soms dressoirs genoemd en kunnen ook in andere delen van het huis worden gebruikt. Ze zijn er in verschillende stijlen en materialen, waardoor het gemakkelijk is er een te vinden die bij decoratiestijl past.

Vrijwel elke grootte van een eetkamer kan een dressoir of buffet gebruiken. Maar waar wordt dit meubel voor gebruikt? Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Wat is een buffetkast

Een buffetkast, ook wel buffettafel genoemd, is een meubelstuk dat veel voorkomt in eetkamers en dat zorgt voor extra opslagruimte. Het heeft meestal kasten en laden voor eetgerelateerde items zoals glaswerk, bestek, fijn porselein, kaarsen, servetten en tafelkleden. Het bovenoppervlak van een buffetkast wordt vaak gebruikt als plank voor decoratieve artikelen die je wilt laten zien of als extra oppervlak om voedselplateaus te plaatsen voor het organiseren en bijeenkomsten.

Waar plaats je een buffetkast

Terwijl in de eetkamer traditioneel buffetkasten worden gebruikt, is er geen reden om ze tot die locatie te beperken. Als je opslag nodig heeft in een gang of een verzameloppervlak in je foyer, is een buffet gewoon het ticket. Kies er een met planken en kasten om seizoensartikelen zoals hoeden, sjaals en zelfs laarzen op te bergen. Werk je vooringang bij met een lang, laag buffet dat voor elk seizoen is ingericht en met een mand of schaal voor sleutels en post. Je zou zelfs een groot, laag buffet kunnen gebruiken als keukeneiland met opbergruimte.

De voordelen van een buffetkast

Als je gaat shoppen kom je verschillende varianten van de buffetkast tegen. Het zijn compacte stukken die meer opslag kunnen bieden dan ze lijken te kunnen. De volgende zijn enkele van de voordelen die ze bieden:

Toegankelijkheid: we hebben allemaal minstens een paar sets bestek en keukengerei die alleen bij speciale gelegenheden worden gebruikt. De buffetkast is de perfecte plaats om dergelijke artikelen op te slaan, aangezien het ontwerp gemakkelijk toegankelijk is.

Display: de bovenkant van de buffetkast kan dienen als de perfecte displayzone. Je kunt deze ruimte gebruiken om je kostbare verzamelobjecten of gewonnen trofeeën te tonen.

Veelzijdigheid: een buffetkast past in je woonkamer, slaapkamer, speelkamer voor kinderen en zelfs in de buurt van de keuken of ontbijthoek, afhankelijk van het gebruik.

Welke stijl moet het zijn?

Een buffetkast kan zowel bij je eetkamerset en -decor passen, als een heel andere stijl voor een modernere, eclectische uitstraling. Als je eetkamerset niet met een buffet of dressoir is geleverd, kun je er nog steeds een vinden in een vergelijkbare stijl en afwerking, ook al past het niet perfect bij elkaar. Of overweeg een felle contrasterende kleur toe te voegen aan elke stijl van een eetkamer door een geverfd, vintage of antiek buffet of dressoir te kiezen. Een pastel of crèmewit buffet of dressoir past perfect in een eetkamer in cottage- of boerderijstijl.