Asbest professioneel laten verwijderen

Gaat u een huis of pand renoveren dat voor 1994 is gebouwd? Dan is de kans groot dat er asbest vrijkomt. In sommige gevallen vindt u asbest zelf, maar in de meeste gevallen is asbest moeilijk op te sporen. Als u de aanwezigheid van asbest constateert, moet u het asbest laten verwijderen. Asbest kan gevolgen hebben voor de gezondheid van uw zelf en voor de verbouwing medewerkers.

Wat is asbest en hoe herken je het?

Asbest werd tot 1993 veel toegepast in de woningbouw omdat het brandwerend is en goed isoleert. Bovendien was dit unieke materiaal erg goedkoop. In gebouwen die vóór 1994 zijn gebouwd, komt asbest overal voor. Daarnaast werd asbest vaak toegepast op golfplaten bij schuurtjes. Als u merkt dat er asbest op het dak zit, moet u dit uiterlijk in 2024 laten verwijderen. Asbest zelf kan blauw, bruin of wit zijn. Omdat er allerlei materialen worden verwerkt, is dit moeilijk te herkennen. Vaak kunt u ook aan de hand van constructietekeningen zien waar het asbest zich bevindt.

Vermijd gezondheidsrisico’s

Als asbest vrijkomt, kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid. De vezels zijn zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Wanneer u ze inademt, kan dit kanker van de longen, het borstvlies of het buikvlies veroorzaken. Gezondheidsrisico’s zijn ook afhankelijk van de hoeveelheid ingeademde asbest.

Asbest laten verwijderen met Van Santen Advies

Het is belangrijk om nooit alleen aan de slag te gaan als u vermoedt dat er asbest in uw woning aanwezig is. Is het asbest verwijderd? Van Santen Advies is een gespecialiseerd asbestbedrijf. Van Santen Advies is een jong bedrijf met een team van gedreven, gemotiveerde en ervaren mensen. Hierdoor kunnen kan de asbest snel verwijderd worden tegen een scherpe prijs. Kijk voor meer informatie op Vsadvies.nl en neem contact met ons op.