De beste zwembaden voor thuis in de tuin

De beste zwembaden voor thuis in de tuin

Blijf je deze zomer thuis? Dan vier je jouw vakantie toch gewoon in de tuin met een heerlijk verkoelend opzetzwembad. Een opzetzwembad heeft een eigen frame dat je eenvoudig opzet. Het canvas hangt in feite aan de buizen en neemt zijn juiste vorm aan wanneer het zwembad wordt gevuld met water. Ook hebben opzetzwembaden een eigen pomp en filtersysteem die ervoor zorgt dat het water gefilterd wordt van de grootste viezigheden zoals zand, insecten en bladeren.

Hoe je het juiste formaat zwembad bepaalt voor jouw tuin

Een zwembad met pomp is vaak groot en neemt veel ruimte in beslag. De tuinen in Nederland zijn over het algemeen niet veel groter dan 30m2. Naast de diameter van het zwembad zelf moet je ook rekening houden met een vrije zone van 50 cm rondom het zwembad. Dit is nodig om in en uit het zwembad te stappen. Ook moeten eventuele hulpdiensten hun werk kunnen in het geval van een ongeluk. De beste zwembaden voor een kleine tot middelgrote tuin zijn zwembaden met een diameter van 244 cm tot 366 cm. Heb je een smalle tuin? Kijk dan naar een rechthoekig zwembad zodat je wat verloren ruimte bespaart.

Grote opblaaszwembaden zonder frame

Heb je geen zin om een heel frame op te bouwen voor je kunt gaan zwemmen? Maar wil je liever gewoon even lekker afkoelen tijdens een warme zomerdag? Dan is een groot opblaaszwembad met pomp en filter misschien wel perfect voor jou. Een opblaaszwembad is in feite een grote zak van PVC met een opblaasbare bovenrand. Deze kraag zorgt ervoor dat het water in de zak blijft en niet overstroomt. Opblaaszwembaden zijn verkrijgbaar tot diameters van 366 cm en hebben een eigen pomp en filtersysteem.

De beste accessoires om jouw zwembad optimaal te houden

Ondanks dat de meest complete sets die je kunt kopen bijna alles bevatten om te kunnen gaan zwemmen missen vrijwel alle sets bepaalde essentiële accessoires. Zo is het beter om jouw zwembad op te bouwen op een grondzeil en af te dekken met een afdekzeil. Ook wil je de PH-waarde van het water kunnen beheersen. Dit doe je met zwembadchloor en een PH-tester. Zo zorg je ervoor dat het zwembadwater zo fris en hygiënisch mogelijk blijft.