Zo maak je jouw huis klaar voor de zomer

Met de lente en zomer in het vooruitzicht, gaat men massaal aan de slag met de tuin en de woning zelf. Zeker de lente leent zich goed voor kleine aanpassingen aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van schuifpuien, om de tuin op deze manier nog meer bij je woning te betrekken. Naast de keuze voor een schuifpui kan ook het plaatsen van veranda’s interessant zijn. Het voordeel van een veranda is het feit, dat het monteren hiervan doorgaans makkelijker is dan het opbouwen van een schuifpui aan de achterzijde van je woning. Het betekent immers dat de bestaande ramen en kozijnen verwijderd moeten worden. In dit artikel lees je meer over het klaarmaken van je woning voor de zomerperiode. 

Aan de slag met de tuin voor de zomer 
In de tuin moet er mogelijk veel gebeuren. Het onkruid moet uit de borders verwijderd worden, je wilt de tuin wellicht bemesten om de planten een impuls te geven voor de zomerperiode en je wilt nieuwe planten poten ter vervanging van planten die de winter niet overleefd hebben. Eerder noemden we het voorbeeld van het plaatsen van een veranda. Het voordeel van zo’n veranda is het feit dat je nagenoeg alle seizoenen door van het moois dat je tuin biedt kunt genieten. Je kunt de veranda aan de zijkanten afsluiten met een groot zeil, waardoor je geen last hebt van de koude wind in het voorjaar of de herfst. 

Tip: combineer de veranda met een heater of bijvoorbeeld een fraaie vuurtafel. Het zorgt voor een gezellige sfeer op je veranda en maakt het daarbij heel huiselijk. 

Kies voor nieuwe kamerplanten in huis 
Je wilt je woning bij de tuin betrekken, zodat je terras in de zomer een verlengde is van je woonkamer. Dit doe je door in huis een aantal grote kamerplanten te gebruiken. De kamerplanten maken je woning niet alleen erg gezellig. Ze zorgen er ook nog eens voor, dat de lucht in huis rijk is aan zuurstof en daarbij schoon. Je kunt je langer concentreren en ervaart een energieker gevoel als gevolg van de schone, zuurstofrijke lucht in je woning. 

In plaats van het gebruik van kamerplanten kan ook het verven van de wanden interessant zijn. Kies bijvoorbeeld voor een strook in een donkergroene kleur op je muur! Het past bij de laatste interieurtrends en zorgt er daarbij voor dat je woonkamer aansluit op je tuin.