Tips voor het kiezen van het beste terrasmeubilair

Groot terrasmeubilair brengt comfort en functionaliteit in jouw buitenruimtes. Met een ruime tafel en comfortabele stoelen kan een eenvoudige stenen patio worden omgetoverd tot een bestemming om buiten te dineren. Rust een veranda uit met een rieten bank en een klassieke schommelstoel, beide bedekt met zachte kussens, en het kan snel een tweede familiekamer worden tijdens de warme maanden. Indien aangevuld met het juiste terrasmeubilair, lokken zelfs kleien ruimtes zoals balkons en kleine tuinen jou naar buiten. Gebruik de volgende tips om het beste terrasmeubilair voor jouw ruimte te kiezen . Doordachte planning helpt om van jouw achtertuin jouw nieuwe favoriete plek te maken om te loungen, dineren en entertainen.

#1 Maak een lijst met de behoeften van terras meubilair

Denk eerst na over hoe je wilt dat jouw buitenruimte functioneert. Wil je dat het op warme zomeravonden dienst doet als eethoek? Ben je van plan om je volgende etentje of het verjaardagsfeestje van je kind in de ruimte te houden? Of stel je je een vredig leeshoekje voor dat in je buitenkamer is weggestopt? Maak een lijst van de activiteiten die je in de ruimte wilt doen en gebruik deze als leidraad om te bepalen welk type terrasmeubilair nodig is.

#2 Probeer buiten zitten voordat je koopt

Als je op zoek bent naar terrasstoelen en -banken, neem dan eerst plaats voordat je deze koopt. Terrasmeubilair wordt waarschijnlijk regelmatig gebruikt, vooral tijdens de warmere maanden, dus het is essentieel dat de stoelen comfortabel zijn. Jij en jouw gasten zullen minder snel genieten van jouw terras als het is uitgerust met onaantrekkelijk meubilair. Zoek voor het meeste comfort naar stukken met zachte kussens op de zittingen en rugleuningen of knus metalen en houten meubels met zachte kussens, zoals een ligbed. Een ligbed tuin is vaak van aluminium, maar heb je ook in andere materialen.

#3 Overweeg opslag voor jouw terrasmeubilair

Verleng jarenlang de levensduur van uw terrasmeubilair door het buiten het seizoen op een beschermde plaats op te bergen. Een garage, kelder of schuur beschermt stukken tegen de elementen om schade of extra slijtage te voorkomen. Zelfs de sterkste terrasmeubelen, zoals teakhouten stoelen of een smeedijzeren bank, gaan langer mee als ze worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt.