Moet je een klusjesman of aannemer inhuren voor eigendomsreparaties?

Als er iets met één van jouw huurwoningen gebeurt dat onmiddellijk actie vereist en je niet de vaardigheden, tijd of hulpmiddelen heeft om het zelf te doen, moet je dan een klusjesman of aannemer inhuren om de reparties uit te voeren? Wat is het verschil tussen deze twee opties? En wat betekent elk voor je beduget? Lees verder voor de vergelijk in van de voor- en nadelen van het huren van een klusjesman of een aannemer.

De verschillen tussen een klusjesman en aannemer

Een klusjesman is een persoon die geen handelsvergunning heeft, maar wel veel ervaring heeft met werken aan en repareren van huizen. Hij zal al zijn eigen gereedschap en uitrusting hebben. Daarnaast heeft elke klusjesman meer ervaring met het ene materiaal dan het ander, bijvoorbeeld meer ervaring met cortenstaal dan een RVS buis. Houd er rekening mee dat niet elke klusser hetzelfde wordt gemaakt. Omdat er geen licentieproces is, kan de ene klusjesman veel verschillen in kwaliteit van de dienstverlening vergeleken met de andere. Het is een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat iedereen die u inhuurt positieve online beoordelingen heeft, die wordt aanbevolen door iemand die hem in het verleden heeft aangenomen.

In tegenstelling tot een klusjesman is een onafhankelijke aannemer een gediplomeerde professional in zijn werk. Hij heeft een stage gevolgd, werkte en studeerde voor een certificaat en is verzekerd en heeft een vergunning voor zijn specifieke soort werk.

Een voordeel van klussers is hun flexibiliteit. Als u een verfbeurt nodig heeft op uw terrein, kleine sanitairreparaties en hulp bij het installeren van verlichtingsarmaturen, kan een goede klusjesman al deze drie dingen doen, en u hoeft geen drie afzonderlijke aannemers in te huren en te coördineren. Bovendien zal het uurtarief veel lager zijn. Het inhuren van een professionele aannemer kan duur zijn. Hoewel een klusjesman misschien niet de expertise en opleiding van een aannemer heeft, betekent dit niet noodzakelijk dat hij de klus niet kan klaren. Het hangt allemaal af van de complexiteit en schaal van het project dat u in gedachten heeft.