Tips voor je tuininrichting

Het eind van het Corona tijdperk lijkt eindelijk in zicht, tijd om de tuin eens goed op orde te maken voor ouderwetse borrelavonden met vrienden! Bij het aanpakken van de tuin is er een hoop wat hierbij komt kijken en trends waar je rekening mee moet houden. Je leest het hier!

Schutting

Heb je een oude vervallen schutting staan? Het is vaak een aardig kostenplaatje, maar zeker de moeite waard om deze dan eens aan te pakken of te vervangen. Wil je een hoop kosten en tijd besparen? Kijk dan eens naar schapenhek of schermen van Adéquat, super makkelijk zelf te plaatsen en een stuk goedkoper dan een standaard houten of betonnen schutting.

Vormen

Tegenwoordig worden er veel vormen gebruiken bij de aanleg van tuinen. Op het moment zijn vooral ronde vormen erg in trek, wat zorgt voor een speelse uitstraling. Je kunt hierbij denken aan gewoon een vijver die rond of ovaal is, maar ook aan bestratingen of gras dat ronde vormen heeft in plaats van recht toe recht aan.

Bestrating

Misschien denk je bij een tuin alleen maar aan planten en gras, maar ook de bestrating is erg belangrijk voor de uitstraling van je tuin. Grote tegels geven je tuin vaak een chique uitstraling en kleine oude steentje geven vaak wat meer sfeer. Ook hierin kun je uiteraard weer spelen met vormen.

Zithoek

Vergeet ook jezelf niet! Niks is zo fijn als een lekker zithoekje in je tuin waar je de warme zomerdagen en -avonden door kan brengen. Zorg ervoor dat je het leuk aankleedt met kussentjes, lampjes en kaarsjes en je hebt gelijk een super fijne sfeer in je zithoek!