Welke plek is het beste om je wijn op te slaan?

Veel mensen hebben hun wijn opgeslagen in de woonkamer of keuken, maar eigenlijk is dit helemaal geen goede plek om wijn op te slaan. Heel belangrijk voor het bewaren van flessen wijn is de temperatuur die vooral niet teveel moet schommelen. De ideale bewaartemperatuur is 12˚C. Aangezien je het in de woonkamer of keuken wel iets warmer wilt hebben, is bijvoorbeeld een kelder een betere plek om wijn te bewaren.

Liggend in een donkere ruimte

Het beste is om wijnflessen liggend te bewaren. Dit gaat puur om flessen met kurk, zodat de kurk niet uitdroogt. Daarmee voorkom je tevens dat er teveel zuurstof bij de wijn komt. Voor flessen met schroefdop is het niet nodig liggend te bewaren. Een donkere ruimte is belangrijk aangezien Uv-straling funest is voor wijn. Dit is tevens de reden waarom wijnflessen vaak donker van kleur zijn.

Rustige plek en ventilatie

Belangrijk is dat de wijn wordt opgeslagen op een rustige plek waar niet teveel trillingen zijn (zoals vlakbij een wasmachine), dit brengt namelijk energie in de fles. Tevens belangrijk dat er een lichte ventilatie is, om muffe luchtjes weg te houden. Zorg er ook voor dat wijn niet opgeslagen ligt naast scherpe geuren als ui en knoflook. En al helemaal niet bij verfpotten in de buurt.

Wijn bestellen

Na deze tips is het alleen nog maar belangrijk om de wijn te kopen. Dit kan uiteraard in een supermarkt of een slijterij, maar als je echt op zoek bent naar een kwaliteitswijn kun je tegenwoordig online ook heel gemakkelijk wijn bestellen. De wijn wordt dan aan huis geleverd, hoe makkelijk wil je het hebben? Je hoeft het huis dus niet eens meer uit!