Zo maak je jouw huis puppy- of hondproof!

Zo maak je jouw huis puppy- of hondproof!

Gaat jouw gezin binnenkort een puppy verwelkomen? Dan is het belangrijk om een aantal zaken mee te nemen, want je huis moet er goed op voorbereid zijn. Er gaat veel veranderen met de komst van een puppy en daarom moet je jouw woning puppy-proof maken. Komt er een volwassen hond? Ook dan is het belangrijk om de juiste stappen te ondernemen. Van het juiste hypoallergene hondenvoeding tot het veilig maken van je huiskamer: ontdek hier hoe je jouw huis puppy- of hondproof maakt!

Stap 1: Controleer je woning op gevaarlijke dingen

Het is in de eerste plaats belangrijk om te ontdekken of er gevaarlijke of giftige spullen liggen voor jouw puppy. Een puppy is nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit: een pup kan het verschil niet maken tussen gevaarlijke en niet-gevaarlijke spullen. Denk hierbij aan voedsel, maar ook aan losse kabels of stopcontacten. Ook schoonmaakmiddelen moeten uit het bereik van je puppy blijven.

Stap 2: Creëer een eigen ruimte voor je pup

Jouw hond moet altijd een eigen plek hebben waar hij of zij zich terug kan trekken indien nodig. Zorg voor een rustige en fijne plek waar je de bench plaatst. Een puppy heeft veel rust nodig en het is belangrijk voor je pup om te weten waar zijn eigen rustige plekje is.

Stap 3: Schaf het juiste voer aan

Kwalitatief hondenvoer moet je in huis hebben voordat jouw nieuwe viervoeter arriveert. Het is goed mogelijk om het juiste voer aan te schaffen die niet alleen je hond voorziet van genoeg energie, maar ook de juiste voedingsstoffen om goed te kunnen groeien en ontwikkelen.

Stap 4: Reserveer alvast een puppycursus

Wil je jouw hond op de juiste manier opvoeden? Dan is het essentieel om een goede puppycursus te volgen. Hier leer je onder begeleiding hoe je bepaalde zaken moet aanpakken en zorg je ervoor dat je jouw puppy de regels leert.