6 dingen over cortenstaal die u moet weten!

Roestlaag ontwikkelen

Sommige cortenstaalproducten (zoals vuurkorven) hebben  al de roestlaag. In veel gevallen is dit echter niet zo en moet u het zelf ontwikkelen door het in te smeren met azijn. Met dit proces kunnen echter ook andere materialen verkleuren. Kies daarom altijd voor een fabrikant die de roestlaag al heeft aangebracht.

Cortenstaal gaat lang mee

Afhankelijk van de toepassing en locatie kan cortenstaal tientallen jaren meegaan. Steen en beton hebben ook een lange levensduur. Een jeneverbesmuur kan zelfs een stalen muur overleven! 

Perfect voor moderne landschappen

De kleur en textuur passen heel goed bij zuur gewassen beton, aggregaten zoals afgebroken graniet, en is de perfecte achtergrond voor grassen en matrixbeplanting.  

Wanden zijn een uitdaging 

De muur moet zorgvuldig worden ontworpen en vervolgens worden geïnstalleerd. Een eenvoudigere oplossing is om de muur te bouwen met hout of beton en deze vervolgens te bekleden met staal. 

Waterornamenten van cortenstaal

Waterornamenten van cortenstaal zijn uiteraard prachtig. Dit is echter een applicatie op maat en het is moeilijk te zeggen hoe lang ze precies meegaan. Er zijn cortenstalen fonteinen die kunnen worden gekocht en geïnstalleerd, maar dan moet u goed zoeken.

Verhoogde tuin

Ik hou van verhoogde bedden om aantrekkelijk te zijn, zelfs als ze leeg zijn. Als je een ruige lente hebt en je tuinbedden niet laat planten, zijn ze geen doorn in het oog. Dunne randen, zoals die je krijgt met corten, zijn geweldig omdat het betekent dat de verhoogde bedden zelf niet meer ruimte innemen dan nodig is. Beslis je dat je tuin niet op de beste plek staat? De bedden zijn gemakkelijk te verplaatsen.