Hoe maak ik mijn trampoline veilig?

Een trampoline is het favoriete speelgoed van ieder kind. Alle oneindige energie die er in die rakkers zit kan er helemaal op losgelaten worden. Je ziet ze dan zo leuk spelen dat je er zelf ook van geniet. Maar soms blijf je niet alleen kijken omdat je het aanstekelijk vindt maar omdat je je hart vasthoudt. Die kinderen spelen zo wild, er zouden wel ongelukken kunnen gebeuren. Je hoort wel vaker van kinderen die ernstige verwondingen oplopen bij het spelen op de trampoline. Om dit te voorkomen wil je de trampoline natuurlijk zo veilig mogelijk maken. Maar hoe doe je zoiets? Dat ga ik uitleggen in deze blog. 

Stevigheid 

Als eerste moet je zorgen dat je trampoline heel erg stevig staat. Als de trampoline kan verschuiven als de kinderen er op spelen kan het naar aflopen. Er zijn daarom mensen die hun trampoline ingraven, maar dit is veel werk. Je kan ook een trampoline verankeringsset aanschaffen. Dan staat je trampoline vastgenageld aan de grond en is de kans op ongelukken al een heel stuk vermindert.  

Regels 

Als er ongelukken gebeuren ligt het vaak niet alleen aan de veiligheid van de trampoline maar ook aan het gebruik ervan. Kinderen kunnen zelf niet goed inschatten hoe ver ze kunnen gaan en doen daarom soms gevaarlijke dingen. Het is voor hen natuurlijk heel leuk om met veel vriendjes op de trampoline te spelen. Maar te veel kinderen op de trampoline is vragen om ongelukken. Het veiligste is natuurlijk als er maar één iemand tegelijk op de trampoline springt. Maar dit is minder leuk voor de kinderen. 2 kinderen op de trampoline is nog steeds heel veilig en de kinderen zullen er veel meer lol aan beleven. Het is misschien jammer voor de kinderen die even moeten wachten tot zij aan de beurt zijn, en het zal zeker de benodigde ruzies opleveren, maar alles beter dan een ritje naar het ziekenhuis. Stel daarom goede regels op!