Oplossingen voor een trage tablet

Iedere bezitter van een tablet maakt wel eens mee dat de tablet opeens heel traag zijn werk doet. Dit kan tijdelijk, maar ook van langere duur zijn. Dit is erg vervelend, juist omdat een groot voordeel van tablets is dat je ze er snel bij kan pakken. In deze blog lees je een paar handige tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw tablet weer sneller zal werken.

Opnieuw opstarten

Wat het minste werk is en je daarom het beste als eerste kunt proberen, is of het helpt om de tablet opnieuw op te starten. Soms heeft jouw tablet een bug of foutmelding, waardoor hij traag gaat werken. Door hem opnieuw op te starten, kan je de boel weer opnieuw op gang brengen. Wanneer dit niet het gewenste effect geeft, kunnen de volgende tips van nut zijn.

Updaten

Soms wordt een bug of foutmelding niet opgelost door enkel het apparaat opnieuw op te starten, maar is daar een update voor nodig. Het kan namelijk ook aan een app of het besturingssysteem liggen. Als dat zo is, zal er waarschijnlijk snel een nieuwe update zijn van de app of het besturingssysteem. Het uitvoeren van de update kan dan een oplossing bieden.

Apps op de achtergrond uitschakelen

Zonder dat je het door hebt, voert jouw tablet op de achtergrond veel werk uit. Apps worden continu ververst, er wordt steeds verbinding gezocht met Wifi en jouw locatie wordt steeds gezocht. Dat zorgt ervoor dat een tablet langzamer zijn werk doet. Gelukkig hebben tablets instellingen waarmee je dat uit kan zetten. Bij een iPad, de tablet van Apple, kan je na snel twee keer op de home-button te klikken, de apps naar boven vegen. Dan sluit je ze af. Ook kan je het in de instellingen van de tablet instellen dat de apps niet meer op de achtergrond moeten verversen.

Ongebruikte apps en foto’s verwijderen

Als een apparaat vol zit met allemaal data, wordt hij trager. Bij tablets is dat ook het geval. Hoogstwaarschijnlijk gebruik je niet alles wat je op de tablet hebt staan. Apps die je niet meer gebruikt, kan je het beste verwijderen. Ook foto’s en video’s verwijderen kan snelheid opleveren. Iets waar je niet snel aan zal denken, zijn de offline e-mailbestanden. Deze nemen natuurlijk ook ruimte in beslag. Als laatste worden er allerlei internetgegevens op de tablet opgeslagen, zoals jouw bezoekgeschiedenis en cookies. Door deze te verwijderen, verwijder je ook data, wat de snelheid van jouw tablet ten goede komt.

Onnodige meldingen uit zetten

Veel apps willen jou graag allerlei notificaties sturen. Het is handig om overal zo snel mogelijk van op de hoogte te zijn, maar het is niet altijd nodig. Bovendien maken deze vele berichtjes jouw tablet trager. Het is daarmee een snelle en handige oplossing om de meldingen uit te zetten van de apps waarvan het niet nodig is dat je die krijgt.