6 Tips voor het gebruik van een dienblad met kussen of laptray

Een dienblad met kussen kent als hulpmiddel vele gemakken. In dit artikel zullen we u een aantal gebruiksmogelijkheden beschrijven. Daarnaast heeft het dienblad verschillende benamingen zoals bijvoorbeeld laptray, schootkussen, schoottafeltje of laptopkussen. Deze worden bij de gebruiksmogelijkheden genoemd.
Allereerst enige informatie over het dienblad met kussen.
Het dienblad bestaat uit een houten toplaag (meestal MDF) met aan de onderzijde het kussen dat bestaat uit een katoenen kussenhuls gevuld met zacht materiaal (kunststof balletjes) waardoor het kussen zich vormt naar het oppervlak waarop het ligt.
Voor specifieke informatie zoals afmetingen, designs etc. kunt u meer lezen op de website van Kadogalerie.

De gebruiksmogelijkheden

1. Dienblad bij het opdienen van eten en drinken
De naam verraadt het natuurlijk al. Het betreft een dienblad. Hiermee kunt u het eten of de dranken opdienen en weer afruimen na het nuttigen. Het kussen onder het dienblad is stabiel waardoor het op elke plaats kan worden neergezet zonder om te vallen.

2. Laptopkussen bij het gebruik van een laptop of tablet op schoot
Als u graag op uw laptop of tablet werkt terwijl u op de bank, in uw fijne stoel of buiten in de loungeset zit, dan is een dienblad met kussen te gebruiken als laptopkussen. De laptop kan eenvoudig op het werkblad worden geplaatst. De zachte onderzijde maakt dat alles stabiel op uw schoot staat. De warmte-isolerende werking van de vulling (kunststof balletjes) zorgt ervoor dat u geen warme benen krijgt.
Zoals u wellicht bekend is, leidt het gebruik van een laptop op schoot zonder bescherming regelmatig tot warmte-uitslag bij gebruikers. Het laptopkussen beschermt u hiertegen.

3. Schoottafel bij het handwerken, lezen of puzzelen
Als u graag een boek of tijdschrift leest dan weet u dat u na verloop van tijd last kunt krijgen van tintelende, vermoeide of gevoelloze armen. Door het boek of tijdschrift op uw schoottafel te leggen zult u hier geen last van krijgen. Ook bij het oplossen van een Sudoku of Kruiswoordpuzzel, breien, haken of andere vormen van handwerken heeft u een handig schoottafeltje als ondergrond.

4. Schootkussen voor de kinderen
Kinderen willen graag kleuren of tekenen. Wilt u ze toestaan dit op de bank te doen? Geef ze dan een handig schootkussen. Nu hebben ze een mooi tafeltje om hun kleurboek en kleurpotloden op te leggen. De handige opstaande rand van het schootkussen voorkomt dat de kleurpotloden van het tafeltje afrollen.

5. Schoottafeltje voor onderweg op reis
Kinderen vervelen zich snel als u op reis gaat en ze moeten uren achter in de auto zitten.
Neemt u een of een paar schoottafeltjes mee dan kunnen de kinderen onderweg gemakkelijk een spelletje doen, tekenen en kleuren, de tablet neerleggen bij het kijken naar een leuke kinderserie. De reis verloopt soepeler en de vakantiesfeer blijft gehandhaafd.

6. Dienblad met kussen op de camping
Ook op de camping en of bij het appartement is een dienblad met kussen onmisbaar. Als je buiten zit heb je niet altijd een goede tafel waarop je het eten kunt voorbereiden, een ansichtkaart kunt schrijven of uw dagboek kunt bijwerken. Het dienblad met kussen ligt geduldig op uw schoot om u te helpen uw activiteiten comfortabel uit te voeren.


Naast genoemde mogelijkheden zijn er veel meer op te noemen. De belangrijkste zijn u nu bekend.
Informeer naar de verschillende designs bij Kadogalerie.