Top 6 tips om inbraak te voorkomen

Om een inbraak te voorkomen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Dit zijn zes tips om inbraak te voorkomen.

Wek de illusie dat er iemand thuis is

Inbrekers gaan meestal niet naar huizen waar regelmatig iemand in de buurt is. Daarom is het een goed idee om de illusie te wekken dat er nog iemand in huis is als je naar je werk gaat. Dit doe je niet alleen door het licht aan te laten. Ook de televisie, radio of muziek aanzetten kan helpen om de suggestie te wekken dat je thuis bent. 

Snoei bomen en struiken

Grote bomen en hoge struiken bieden een schuilplaats voor inbrekers. Snoei ze daarom op de juiste hoogte. Snoei ook de takken van bomen naast de ramen omdat ze als steun voor inbrekers kunnen dienen. 

Installeer veilige schuiframen en -deuren

Sommige oude versies van schuifdeuren en -ramen kunnen gemakkelijk worden opengebroken, zelfs als ze op slot zitten. Bij nieuwere versies is dit echter moeilijker. Omdat ze nog altijd uitnodigend zijn voor inbrekers, is het ook belangrijk om ze van goed sloten te voorzien.

Zorg dat er niets interessants te zien is

Het is altijd een goed idee om binnenshuis geen waardevolle spullen in het zicht te leggen. Ook is het goed om te weten dat inbrekers worden aangetrokken tot huizen waar spullen in de tuin liggen. Vooral wanneer deze direct zichtbaar zijn vanaf de weg.

Spullen die je niet direct nodig hebt, ruim je dus het best meteen op. Ook dozen van nieuwe apparaten kun je beter niet in de kliko gooien als deze afvalbak vanaf de weg gemakkelijk bereikbaar is.

Zorg voor zoveel mogelijk licht

Inbraken voorkomen doe je ook door ‘s avonds en ‘s nachts te zorgen voor zoveel mogelijk licht binnen en buiten het huis. Inbrekers opereren immers het liefst in het donker. In de webshops van Lampdirect vind je diverse soorten lichtbronnen voor verschillende toepassingen. Denk aan verlichting met bewegingssensoren, die aangaat als er iemand langs loopt.

Leer buren beter kennen

Buren die regelmatig thuis zijn, schrikken inbrekers af. Het is dan ook een goed idee om je buren beter te leren kennen, zodat je weet wanneer ze thuis zijn. Ook kun je met elkaar afspreken dat ze je huis in de gaten houden als je er niet bent en dat ze het aan je doorgeven als ze iets verdachts zien.