Veilig wonen met een slotenmaker in Antwerpen

Veilig wonen met een slotenmaker in Antwerpen

We willen allemaal veilig wonen. Daarom sluiten we de ramen als we weg gaan en doen we deuren op slot. Maar eigenlijk zouden we die sloten vaker moeten vervangen. Onze bron vertelt ons precies wanneer dit eigenlijk zou moeten en waarom.

Net verhuist

Wanneer je net verhuist is het een goed idee om de sloten te laten veranderen. Hoewel veel mensen dit eigenlijk wel weten gebeurt dit niet zo vaak. Toch is het heel belangrijk. Je weet bij je nieuwe huis namelijk nooit wie er nog stiekem rondloopt met een sleutel tot je nieuwe huis, tenzij jij degene bent die de sloten laat vervangen. Als je de sloten altijd vernieuwd in een nieuw huis weet je altijd zeker dat alleen jij en degene aan wie jij er een geeft een sleutel hebben.

Na beschadiging

Sloten zijn gebruiksvoorwerpen. Je gebruikt ze vaak minstens twee keer per dag. ’s Ochtends open je open je de deur en ’s avonds sluit je deze. Als je tussendoor weggaat gebeurt dit nog vaker. Een slot kan hierdoor slijten. Uiteindelijk is het dus belangrijk om je sloten te laten vervangen zodat ze je veiligheid kunnen blijven bieden. Daarnaast kunnen ze ook beschadigd raken bij een inbraak of een inbraakpoging. Dan is het het natuurlijk altijd waard om te kijken of het slot vervangen moet worden.

Veroudering

De laatste reden waarom je je sloten zou moeten vervangen is veroudering. Inbrekers bedenken telkens nieuwe truckjes en technieken om ergens binnen te komen of een slot te forceren. De sloten gaan hierin mee en er zijn regelmatig nieuwere, betere modellen verkrijgbaar. Als je niet meer weet wanneer je voor het laatst je sloten hebt vernieuwd kan het zijn dat jouw sloten verouderd zijn. Voor optimale veiligheid kun je dit laten checken en kun je beter je sloten upgraden naar de nieuwste veiligheidsstandaard.