Dit zijn de voordelen van RVS

RVS is roestvast staal. Het wordt ook wel eens inox of roestvrij staal genoemd. Roestvrij staal is de enige benaming voor RVS die een beetje gek is. Elk staal waar nog geen roest op zit is in principe roestvrij staal. Roestvast is dus anders dan roestvrij, maar wat houdt roestvast dan precies in en wat zijn de andere voordelen van dit bouwmateriaal?

Veelzijdig

RVS is een erg veelzijdig materiaal eigenlijk kun je van alles wel een RVS-versie maken. Van een spatel tot een fiets of van hele zuilen tot inox profielen. Als je het kunt bedenken kun je het van inox materiaal maken. Maar wanneer kies je dan voor RVS? Dit materiaal heeft veel voordelen, na het lezen van deze voordelen worden er een hoop toepassingen duidelijk.

Roestvast

Roestvast is dus anders dan roestvrij, maar wat is dan het verschil? Roestvast betekend eigenlijk dat het materiaal niet kan roesten. Dit komt omdat er al een heel dun blank laagje oxide aanwezig is op het oppervlak van deze staalsoort. Dit beschermt het materiaal tegen de invloeden van buitenaf. Wat extra bijzonder is aan deze laag, is dat het zichzelf kan herstellen. Als de oxide laag wordt beschadigd met krassen of andere kleine beschadigingen kan het zichzelf herstellen. RVS is hierdoor erg sterk en slijtvast. Dit zijn de eigenschappen die inox zo’n populair materiaal maken.

Toepassingen

Omdat RVS zo slijtvast is, niet kan roesten en bestand is tegen allerlei omstandigheden, is het een perfect materiaal voor enorm veel verschillende toepassingen. Alles wat buiten staat en alle weersinvloeden moet doorstaan zou gemaakt kunnen worden van RVS. Van prullenbakken tot steunpilaren. Ook binnenshuis is het een populair materiaal voor bijvoorbeeld meubels of aanrechten en andere toepassingen in de horeca. Dit soort voorwerpen worden veel gebruikt en zijn daardoor kwetsbaar voor slijtage. Met RVS hoef je hier geen zorgen over te maken.