Hoe kun je de leukste stoelen combineren?

Op zoek naar nieuw stoelen die passen bij het interieur maar ook lekker zitten? Of wil je een keer iets anders dan allemaal dezelfde stoelen? Ga dan eens combineren met stoelen combineren voor een speelse uitstraling. Je kunt matchen met materialen, kleuren en vormen. Met Xooon stoelen kun je eindeloos en gemakkelijk combineren. Maar waar moet je verder opletten bij het combineren van stoelen?

Stoelen combineren

Het makkelijkste is om stoelen te combineren op basis van kleuren. Veel stoelen zijn vaak in meerdere kleuren beschikbaar waardoor je gemakkelijk kan kiezen. Pas wel op voor te veel kleuren, dit kan snel chaotisch overkomen. Mocht je dit resultaat niet willen kies dan voor basis kleuren en één opvallende kleur. Er kan ook gekozen worden voor andere bekleding. Zo kun je gemakkelijk leren, stoffen en velvet stoelen combineren met dezelfde uitstraling. Wil je het meer op save spelen? Kies dan voor dezelfde soort stoel maar dan met andere soorten poten. Hierbij kun je denken aan metaal of hout, ook hier kun je spelen met kleuren. Je kunt ook kiezen voor één kleur in diverse modellen. Zo kun je kiezen voor zwarte stoelen maar dan in allemaal verschillende soorten en maten.

Waar mee uitkijken bij combineren

Bij het combineren moet je altijd rekening houden met de hoogte van de stoel. Bij het zitvlak en armleuningen moet je opletten of het goed onder de tafel past. Bij de rugleuning moet je uitkijken dat er niet meer dan twee verschillende hoogtes voorkomen van de rugleuning. Ook moet je uitkijken met verschillende tinten combineren van één kleur. Kies liever voor verschillende kleuren of materialen. Ga ook goed na wat je wilt uitstralen en waar je je goed bij voelt. Als je meer van eenheid houdt en geen gekke dingen is deze trend misschien niet voor jou weggelegd. Maar je kunt het ook zien als een ware eyecatcher in huis. Maar het allerbelangrijkste is dat je het gewoon moet durven en doen!