Easy DIY: interieur manden pimpen

Manden zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Ze zijn ideaal voor het opbergen van tijdschriften, speelgoed en kunnen zelfs als plantenmand gebruikt worden. Je kunt manden eenvoudig pimpen met wat pompoms en kwastjes van de bedeltjes groothandel. Hieronder lees je stap voor stap hoe je dat doet.

Kies de mand waarmee je aan de slag wilt. Heb je nog een mand staan die je een nieuwe look wilt geven? Of zoek je een specifiek soort mand voor deze DIY? Aan jou de keuze! Als je een mand hebt kun je er pompoms of kwastjes bij zoeken. Persoonlijk vind ik het mooi om een grotere bedel te kiezen bij een grote mand en kleinere bedels voor een kleinere mand. Maar de keuze is aan jou! Dat is het leuke van deze DIY, je kunt er helemaal je eigen draai aan geven.

Niet alleen de grootte, maar ook de kleur van de pompoms of kwastjes is belangrijk. Misschien heb je wel een kleur muur in huis waar je de mand mee wilt matchen, zodat de kleur op andere plekken terug komt. Bij de groothandel vind je een ruime keuze in kleuren en formaten, zo vind je altijd wat je zoekt. Zo zijn er kwastjes en pompoms waar al een oogje aan vast zit om ze gemakkelijk te bevestigen. Zit er geen oogje aan? Zorg er dan voor dat je naald en draad bij de hand hebt.

Als je eenmaal alles in huis hebt kun je écht beginnen. Je kunt ervoor kiezen om alleen de bovenste rand van de mand aan te zetten met bedels, maar het kan ook juist leuk zijn om ze wat speelser over de mand te verdelen. Soms moet je het eerst uitproberen om te zien of het leuk staat. Steek daarom eerst wat bedels vast met spelden om te zien of het zo naar je zin is. Ben je tevreden? Dan kun je de bedels vastzetten met naald en draad.

Veel plezier met deze DIY!