Hoe gaat het monteren van nieuwe kozijnen en ramen?

Een van de populairste renovaties aan huis is het plaatsen van nieuwe PVC ramen. Dit komt omdat PVC ramen en kozijnen veel voordelen met zich meebrengen. Zo bieden ze enorm goede isolatie, wat dan weer bespaard op de energierekening. Daarnaast is deze besparing op de energierekening ook goed voor het milieu en het klimaat. PVC is ook enorm duurzaam door hoelang dit materiaal goed blijft. Een kwalitatieve set pvc-kozijnen kan wel 50 jaar meegaan. Ook kosten PVC ramen zeer weinig onderhoud. Af en toe schoonmaken terwijl je toch al de ramen lapt is voldoende. Hier hoeven geen schilders of dure onderhoudsbeurten aan te pas te komen.

Voorbereiding

Als je een bedrijf inhuurt om de nieuwe PVC ramen te plaatsen zul je hier wat voorbereidingen voor moeten treffen. Zo hebben ze natuurlijk voldoende ruimte nodig om te kunnen werken. Hiervoor moet je wat ruimte vrijmaken. Omdat de monteurs veel spullen en gereedschap nodig hebben en natuurlijk de ramen mee moeten nemen is het van belang dat zij dichtbij kunnen parkeren. Het is erg prettig als je deze voor hen vrij kunt houden. De vloer hoef je niet zelf af te dekken, dat doen monteurs meestal zelf maar als je stofgevoelige apparatuur in huis hebt kun je deze het beste afdekken met een kleed of handdoeken.

De montage

De montage zal per raam uitgevoerd worden. Op deze manier zul je nooit met 10 grote gaten in je huis blijven zitten waar weer en wind door heen kan komen. Ook tijdens het werken zullen professionals je huis beschermen tegen het weer, mocht dit nodig zijn. Op beheerste wijze zal eerst het oude kozijn verwijderd en afgevoerd worden. Het nieuwe raam wordt vervolgens in het overgebleven gat geplaatst en de randen worden vastgezet. Aan het eind van alle werkzaamheden ruimen de monteurs de gemaakte rommel netjes op en voeren zij zelf het afval af. Het is het dus zeker waard om deze klus over te laten aan de professionals. Zo wordt de klus snel en efficiënt geklaard, en blijf je niet zitten in de rommel.