Hoe ontwerp je een nieuwe keuken?

Hoe ontwerp je een nieuwe keuken?

‘’Keukens verkopen huizen’’. Een van de meest waardevolle investeringen is het updaten van je keuken. Een goed gerenoveerde keuken kan enorme waarde toevoegen aan je huis en is natuurlijk vooral erg fijn voor jezelf terwijl je er woont. Maar hoe pak je dit aan?

Inspiratie op doen

Het begint allemaal met het op doen van inspiratie. Misschien heb je al een Pinterest bord vol keuken inspiratie. Als dit niet het geval is raad ik je aan om hier mee te beginnen of om op een andere manier inspiratie op te doen. Dit is ook een van de leukste stappen om te doen. Mooie keukens bekijken en wegdromen bij het idee om zelf zo’n droomkeuken te realiseren. Begin breed bij het bewaren van alles wat je mooi vindt. Ga daarna steeds specifieker in op wat dat je favoriete stijl is en wat het beste past bij wat je al hebt. Je kunt voor meer inspiratie natuurlijk ook naar woonwinkels gaan en kijken wat er allemaal beschikbaar is binnen je budget.

Denk aan functie

Als je een goed beeld hebt voor de stijl die je wil gaan creëren is het tijd om realistisch te gaan kijken naar de ruimte die je hebt. Waar zitten alle aansluitingen? Functioneert de keuken goed met de aansluitingen waar ze nu zitten. Een onhandige plaatsing is bijvoorbeeld om de kraan en het fornuis tegenover elkaar op hetzelfde eiland te plaatsen zodat je altijd om het hele eiland moet lopen om van de ene naar de andere plek te gaan. Of een vaatwasser tegenover de koelkast zodat deze niet tegelijk open zouden kunnen. Denk dus goed na over welke aansluitingen en apparatuur je waar plaatst. Bekijk deze ranglijst keukenapparatuur merken voor inspiratie.

Testers verzamelen

Als je zeker wil weten dat jouw idee gaat werken zoals je wil is het een aanrader om veel testers te vragen bij verschillende winkels. Deze kun je meenemen naar huis en testen in de ruimte. Zo zie je of dat ene aanrechtblad ook in jouw ruimte goed uitkomt. Omdat veel kleuren erg afhankelijk zijn van de belichting is dit een belangrijke stap om te zorgen dat alles écht perfect bij elkaar past.