Zo maak je thuis een leuke koffiehoek

Het is heerlijk om op stap te gaan en tussen de middag een koffiebar te bezoeken. Maar het is nog leuker om zo een koffiehoek gewoon thuis te maken. Het geeft je woonkamer niet alleen een leuke uitstraling, maar je geniet ook nog eens extra van je kopje koffie. Wij vertellen je hoe je zelf een leuke koffiehoek maakt.

Koffiehoek thuis

Thuis je eigen koffiehoek maken is ontzettend leuk, omdat de variaties oneindig zijn. Je kan het helemaal aanpassen op hoe jij het wil en drinkt hierdoor in de leukste sferen je kopje koffie.

Een koffiezetapparaat

Om goede koffie te zetten is het natuurlijk belangrijk om een koffiezetapparaat te hebben. Dit kan een volautomatische koffiemachine zijn, een filter koffiezetapparaat, een Dolce Gusto apparaat, een Nespresso apparaat, een Senseo apparaat of een piston koffiemachine.

Koffie

Ook niet onbelangrijk is de koffie zelf. De koffie die je koopt hangt natuurlijk af van welk koffiezetapparaat je hebt. Er zijn tal aan capsules en pads zie je voor je Nespresso -of Senseo apparaat kan gebruiken. Voor je piston koffiemachine gebruik je bijvoorbeeld verse koffiebonen van Segafredo.

Thee

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig om thee te serveren bij je koffiehoek, maar dit is juist een hele leuke toevoeging. Zet een leuke theedoos neer met veel verschillende smaakjes thee. Een perfect alternatief voor diegenen die geen koffiedrinken, of voor de mensen die gewoon meer van thee houden.

De koffiehoek zelf

De koffiehoek kan je maken op het aanrecht, maar als je dit te druk vindt, is er ook een andere mogelijkheid. Gebruik bijvoorbeeld een oud kastje, doe er een likje verf overheen en zet alle benodigdheden hierop. Hang een leuke koffieposter boven het kastje en voilà, je eigen koffiehoek is klaar voor gebruik.